Chiftele de naut (falafel)

Printeaza

Chiftele de naut (falafel) din: naut, usturoi, ceapa, bicarbonat, boia, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Chiftele de naut (falafel)

  • 500 g năut înmuiat peste noapte
  • 3-4 căţei usturoi
  • 1/2 ceapă
  • o linguriţă bicarbonat
  • o lingură seminţe de susan prăjite
  • o legătură coriandru şi una de pătrunjel
  • 2 linguriţe coriandru măcinat
  • 1/2 linguriţă boia
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Năutul înmuiat peste noapte se scurge, se usucă şi se pune în cuva unui robot. Se adaugă ceapa tăiată, usturoiul, susanul, sare, piper, boia, pudra de coriandru, bicarbonatul, pătrunjelul, coriandru! frunze.

Se mixează, se scoate capacul, se adună ce este pe pereţii vasului, se mixează din nou, se scoate într-un castron, se acoperă cu folie şi se lasă o oră la rece.

Intre palmele trecute prin apă se modelează chiftelele care se prăjesc în baie de ulei şi se scot pe hârtie absorbantă.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Chiftele de naut (falafel)
Autor
Publicat pe
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.