Chiftele de linte
PrinteazaChiftele de linte din: linte, franzela, ceapa, ulei, faina, marar, patrunjel, sare, piper.
- 200 g linte
- o jumatate de franzela
- 1 ceapa marisoara
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri de faina
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se alege lintea, se spală în mai multe ape, apoi se fierbe într-o oală cu apă rece şi puţină sare. Când s-a înmuiat, se scoate, se scurge şi se dă, caldă fiind, prin maşina cu sită deasă.
Se dă prin maşină şi miezul de pâine, înmuiat în apă rece şi stors în prealabil. Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt, apoi se căleşte în uleiul încins, după care se amestecă cu piureul de linte, miezul de pâine, gare, piper şi verdeaţă.
Se omogenizează şi se formează chiftelele, presându-le bine, să nu se desfacă, apoi se tăvălesc prin făină şi se rumenesc în ulei încins.
Pofta buna!