Chiftele de ghebe la cuptor

Printeaza

Chiftele de ghebe la cuptor din: ghebe, ardei, ceapa, morcov, orez, pesmet, faina, usturoi, patrunjel, piper, sare, pesmet.

Ingrediente:Chiftele de ghebe la cuptor

  • 1 kg ghebe (fierte, tocate şi stoarse)
  • 300 g ardei copt
  • 150 g ceapă (curăţată)
  • 150 g morcov (curăţat)
  • 200 g orez fiert
  • 100 g pesmet
  • 15 g făină
  • 5 căţei usturoi zdrobit
  • 1/2 legătură pătrunjel (tocat)
  • 1 linguriţă piper
  • 3/4 linguriţă sare grunjoasă
  • 100 g pesmet

 

Mod de preparare:

Se bagă separat ceapa, morcovul şi ardeiul copt în robot sau le dăm prin maşina de tocat. Se pun toate ingredientele într-un vas încăpător şi amestecăm bine.

Preîncălzim cuptorul. Formăm din compoziţie chiftele, le dăm prin pesmet şi le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt/silicon.

Introducem tava în cuptor pentru 25-35 minute. Se scoate tava din cuptor şi se lasă la răcit complet înainte de a le transfera pe un platou.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.