Chiftele de crab

Printeaza

Chiftelele de crab prăjite cu un sos de unt puternic condimentat sunt un preparat culinar tradiţional în regiunea Noua Anglie şi în special în statul Maryland.

In cele mai îndrăgite versiuni ale reţetei, carnea albă de crab se amestecă cu biscuiţi săraţi zdrobiţi sau cu pesmet şi se leagă cu maioneză, sos Worchestershire, muştar şi suc de lămâie.

Din amestecul obţinut se modelează chiftele, care se prăjesc rapid în ulei încins, cât să se rumenească şi să devină uşor crocante la suprafaţă. Sosul se face din unt topit cu tarhon, maioneză cu piper roşu sau sos tartar.

In sud, reţeta este mult mai condimentată, chiftelele tabasco conţinând ardei coyenne, ardei verde, tulpini de ţelină şi ceapă.

Una dintre modificările la modă aduse acestei reţete în ultimii ani îi conferă o notă sud-est asiatică prin adăugarea de ceapă verde, coajă de lime şi coriandru.

 

Chiftele de crab

Chiftele de crab

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.