Chiftele de cartofi cu cascaval
PrinteazaChiftele de cartofi cu cascaval din: cascaval, cartofi, oua, ceapa, faina, ulei, marar, sare, ridichi, rosii, branza.
- 100 g caşcaval ras
- 1 kg cartofi
- 1 ou
- 1 gălbenuş
- 1 ceapă medie
- 6 linguri făină
- 6-7 linguri ulei
- 1/2 legătură mărar
- sare
- ridichi
- roşii
- brânză
- piper
Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi fierbi în coajă în apă cu sare, îi scoţi şi îi laşi la răcit, apoi îi cureţi.
Ii pasezi, îi amesteci cu ceapa tăiată fin, cu oul, gălbenuşul, caşcavalul, sare şi piper. Formezi chifteluţe cu mâinile umede, le dai prin făină, le aşezi una lângă alta şi le laşi 30 de minute.
Incingi uleiul şi prăjeşti chiftelele pe ambele părţi. Le serveşti pe pat de mărar, alături de ridichi, roşii şi brânză.
Pofta buna!