Chiftele cu sos de tarhon

Printeaza

Chiftele cu sos de tarhon din: carne tocata, morcovi, cartof, ou, tarhon, condimente, bulion, sare, verdeata, rosii, ulei, faina.

Ingrediente:Chiftele cu sos de tarhon

  • 500 g carne tocata
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ou
  • tarhon
  • condimente
  • bulion
  • sare
  • verdeata tocata
  • 2 rosii
  • 1 ceasca mare cu ulei
  • faina

 

Mod de preparare:

Amestecaţi carnea cu: roşiile tăiate felii mici, fără coajă, un cartof trecut pe răzătoarea mică, spălat şi scurs, un morcov dat pe râzătoare, un ou crud, condimente, sare şi verdeaţă tocată. Omogenizaţi, frământaţi amestecul cu mâna, apoi faceţi chiftele potrivit de mari, treceţi prin făină, prăjiţi în ulei.

Scoateţi chiftelele pe şerveţele de hârtie. Strecuraţi uleiul rămas în cratiţă mare, adăugaţi tarhon tocat fin, condimente, bulion şi un pahar cu apă, lăsaţi să fiarbă 5-6 min, apoi puneţi chiftelele în sos. Fierbeţi 5 min pe foc mic.

Serviţi cu garnitură de legume fierte, cu pâine proaspătă. E bun vinul rose.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.