Chiftele cu oua

Printeaza

Chiftele cu oua din: carne de vita, arpacas, ceapa, oua, apa, sare, piper.

Ingrediente:Chiftele cu oua

  • 1 kg carne de vită
  • 6 pahare arpacaş fin
  • 2 cepe mijlocii
  • 14 ouă fierte, tăiate sferturi
  • apă de la frigider
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Carnea se trece de două ori prin maşina de tocat. Separat, se trec o singură dată prin maşina de tocat, arpacaşul şi ceapa. Se amestecă bine arpacaşul, ceapa şi carnea, adăugându-se ulterior sarea, chimenul şi piperul.

Se omogenizează şi se fac mici bile, cu mâinile bine umezite în apă de la frigider. Se scobesc în interior şi se încorporează sferturile de ou. Se închid şi se pun la prăjit într-un vas cu ulei încins, având grijă să nu se atingă între ele.

După ce s-au rumenit frumos, se aşează pe un platou întins.

Se pot servi reci sau calde, cu garnitură de salată verde sau lapte bătut fn amestec cu usturoi pisat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.