Chiftele cu nuca rasa

Printeaza

Chiftele cu nuca rasa din: carne, arpacas, ceapa, chimen, piper, sare, carne tocata, tahina, lamaie, nuca, boia, apa.

Ingrediente:Chiftele cu nuca rasa

  • 1 kg carne fără grăsime
  • 4 pahare arpacaş fin
  • 2 cepe
  • chimen
  • piper
  • sare

Umplutura:

  • 1 kg carne tocată de vită (oaie)
  • 2 pahare tahina
  • sucul de la 6 lămâi
  • 1 pahar miez de nucă pisată
  • 1 linguriţă boia de ardei dulce
  • 1 pahar apă cu sare
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Carnea, arpagicul şi ceapa se dau de două ori prin maşina de tocat. Se sărează, se piperează, se adaugă aproximativ o jumătate de linguriţă de chimen şi se frământă bine, până ce se omogenizează.

Se prepară mici bile din acest amestec. Se pun la fiert în apă clocotită, lăsându-se aproximativ douăzeci de minute, după care se scot cu o strecurătoare şi se lasă la scurs.

Se aşează pe platoul de servire. Separat, se amestecă într-un vas apă puţin sărată, suc de lămâie, nucă rasă, boia de ardei, piper (şi sare, dacă mai este nevoie). Sosul obţinut se toarnă peste chiftele, cât sunt calde.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.