Chiftele cu miel, spanac si ou

Printeaza

Chiftele cu miel, spanac si ou din: ouă, bacon, usturoi, frunze de spanac, carne tocată de miel, sare, piper, pesmet, ceapă roşie, morcovi tineri.

Chiftele_cu_miel_spanac_si_ou

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 100 g bacon
  • 2 căţei de usturoi
  • 200 g frunze de spanac
  • 500 g carne tocată de miel
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • 1 ceapă roşie
  • 1 legătură de morcovi tineri

Mod de preparare:

Fierbe patru ouă timp de 3-4 minute, trece-le prin apă rece ca să ie poţi curăţa mai uşor de coajă.

Taie cubuleţe baconul, curăţă de coajă usturoiul şi feliază-l, opăreşte spanacul şi scurge-l.

Pune carnea într-un castron, adaugă usturoiul, spanacul tăiat, două ouă, sare şi piper după gust.

Presară pesmet cât să legi compoziţia şi împarte ameste­cul în patru.

Ia în palmă fiecare parte de carne, aplatizeaz-o uşor şi pune în centru oul fiert şi curăţat, apoi dă-i formă de chiftea.

Pune chiftelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă-o la cuptorul preîncălzit.

Lasă-le 50 de minute şi, dacă este cazul, toarnă din când în când puţină apă. Curăţă ceapa şi morcovii şi aşază-le în tavă.

Mai dă la cuptor o jumătate de oră.

Chiftele cu miel, spanac si ou

Chiftele_cu_miel_spanac_si_ou

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.