Chiftele cu miel, spanac si ou
PrinteazaChiftele cu miel, spanac si ou din: ouă, bacon, usturoi, frunze de spanac, carne tocată de miel, sare, piper, pesmet, ceapă roşie, morcovi tineri.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 100 g bacon
- 2 căţei de usturoi
- 200 g frunze de spanac
- 500 g carne tocată de miel
- sare
- piper
- pesmet
- 1 ceapă roşie
- 1 legătură de morcovi tineri
Mod de preparare:
Fierbe patru ouă timp de 3-4 minute, trece-le prin apă rece ca să ie poţi curăţa mai uşor de coajă.
Taie cubuleţe baconul, curăţă de coajă usturoiul şi feliază-l, opăreşte spanacul şi scurge-l.
Pune carnea într-un castron, adaugă usturoiul, spanacul tăiat, două ouă, sare şi piper după gust.
Presară pesmet cât să legi compoziţia şi împarte amestecul în patru.
Ia în palmă fiecare parte de carne, aplatizeaz-o uşor şi pune în centru oul fiert şi curăţat, apoi dă-i formă de chiftea.
Pune chiftelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă-o la cuptorul preîncălzit.
Lasă-le 50 de minute şi, dacă este cazul, toarnă din când în când puţină apă. Curăţă ceapa şi morcovii şi aşază-le în tavă.
Mai dă la cuptor o jumătate de oră.
Chiftele cu miel, spanac si ou
Pofta buna!