Chiftele cu mazare, cartofi si pastarnac
PrinteazaChiftele cu mazare, cartofi si pastarnac din: cartofi, morcovi, rădăcini pătrunjel, păstâmac, mazăre, ouă, ulei, făină, pesmet, sare, piper măcinat.
- 3 cartofi
- 2 morcovi mari
- 2 rădăcini pătrunjel
- 1 păstâmac
- 100 g mazăre
- 3 ouă
- 1 ceaşcă ulei
- 2 linguri făină
- pesmet
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Se curăţă legumele şi se pun la fiert în apă caldă cu foarte puţină sare. Se fierb timp de o oră, cu oala acoperită. Se scot, se sfărâmă bine cu o furculiţă şi se pun într-o farfurie adâncă.
Se omogenizează cu două ouă crude, un praf de sare şi puţin piper măcinat.
Amestecul, bine omogenizat, se porţionează şi se fac din el chiftele, care se trec prin făină, apoi prin ou şi pesmet, şi se prăjesc în ulei fierbinte.
Se servesc calde cu cartofi natur, sau cu varză călită.
Pofta buna!