Chiftele cu legume
PrinteazaChiftele cu legume
Ingrediente:
- 700 g cartofi
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1 fir de busuioc
- 2 căţei de usturoi
- 150 g brânză topită
- 1 ou
- 125 g pesmet
- 2 linguri cu orez fiert
- ulei, sare, busuioc
Preparare:
Fierbe cartofii în apă cu sare. Separat, căleşte ceapa, usturoiul şi morcovul tăiat mărunt. După 2 minute adaugă sare şi puţin busuioc.
Amestecă legumele călite cu cartofii zdrobiţi bine. Adaugă orezul fiert şi potriveşte gustul de sare. Amestecă uşor, după care, cu palmele umede modelează chiftele în mijlocul cărora pune câte un cub de brânză.
Trece chiftelele prin oul bătut, apoi prin pesmet şi prăjeşte-le în ulei, timp de 3-4 minute, pe fiecare parte, până se rumenesc.
Pofta buna!