Chiftele cu capsuni

Printeaza

Chiftele cu capsuni din: lapte, drojdie, ulei, zahar, sare, faina, oua, capsuni, banane, mascarpone, rom, zahar pudra.

Ingrediente:Chiftele cu capsuni

  • 125 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 25 ml ulei
  • 3 linguri zahăr
  • 2 prize de sare
  • 300 g făină
  • 1 ou
  • 1 gălbenuş
  • 200 g căpşuni
  • 150 g banane
  • 500 g mascarpone
  • 2 linguri rom
  • zahăr pudră pentru presărat

 

Mod de preparare:

Incălziţi laptele la temperatura corpului, fărâmiţaţi şi adăugaţi drojdia. Adăugaţi uleiul, o lingură de zahăr şi sare şi amestecaţi bine. Lăsaţi compoziţia acoperită 15 minute la dospit într-un loc cald.

Adăugaţi făina şi oul şi frământaţi totul ca să devină un aluat uniform. Acoperiţi aluatul şi mai lăsaţi-l să dospească 40 de minute într-un loc cald.

Frământaţi aluatul şi tăiaţi-l în 8 bucăţi. Formaţi bulgări şi faceţi o gaură în mijlocul fiecăruia ca să formeze un covrig. Lăsaţi din nou să stea 20 de minute.

Preîncălziţi cuptorul la 200 °C în avans şi puneţi hârtie de copt în tavă.

Amestecaţi restul de zahăr cu 3 litri de apă şi puneţi la fiert. Puneţi câte două chifle în apă şi fierbeţi-le 2 minute pe fiecare parte. Lăsaţi-le să se scurgă pe un grătar.

Puneţi chiflele în tava de copt, ungeţi-le cu gălbenuş şi daţi-le 25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.

Spălaţi căpşunile, lăsaţi-le la uscat şi tăiaţi-le în felii. Faceţi un piure din banane şi amestecaţi-l cu crema mascarpone şi rom până devine cremos.

Tăiaţi chiflele răcite în două şi ungeţi-le cu cremă. Puneţi căpşuni deasupra. Uniţi jumătăţile şi decoraţi-le cu cremă, căpşuni şi zahăr vanilat.

 

Chiftele cu capsuni

Chiftele cu capsuni

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.