Chiftele cu bacon si portocale

Printeaza

Chiftele cu bacon si portocale din: bacon sau pancetta, unt, ceapa, usturoi, portocala, pesmet, salvie, alune de padure, ou.

Ingrediente:Chiftele cu bacon si portocale

  • 150g de bacon sau pancetta, gata tăiat în cuburi
  • 75g de unt
  • 2 cepe, tocate fin
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 200g de pesmet proaspăt (sau firimituri de pâine de 1 zi)
  • 2 linguri de salvie tocată
  • 50g alune de pădure, prăjite şi tocate grosier
  • 1 ou, bătut

 

Mod de preparare:

Incinge o tigaie mare şi adaugă baconul. Prăjeşte-l 2-3 minute, până începe să devină auriu. Scoate-l din tigaie cu o paletă şi lasă-l deoparte. Adaugă untul, ceapa şi usturoiul în tigaie şi căleşte-le 4-5 minute, amestecând ocazional, la tigaia de pe foc şi transferă amestecul lângă bacon. Lasă la răcit.

Incinge cuptorul la 180°C. Adaugă coaja de portocală, pesmetul proaspăt, salvia şi alunele în amestecul de ceapă şi combină-le. Asezonează, apoi adaugă suficient ou cât să obţii o compoziţie legată, însă nu prea umedă.

Foloseşte-o pentru a umple curcanul sau modeleaz-o în bile, aşază-le într-o tavă şi coace-le 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.