Chiftele de cartofi cu cascaval

Printeaza

Chiftele de cartofi cu cascaval din: pesmet, sare, piper, cartofi, cascavl, ulei.

Chiftele_de_cartofi_cu_cascaval

Ingrediente:

  • 1 cană pesmet
  • sare
  • piper
  • 3 cartofi
  • 1/4 cană caşcaval
  • 1/2 cană ulei

 

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi tai bucăţi mici şi îi fierbi în apă cu sare.

Când au fiert, îi pisezi cu furculiţa, ca pe piure şi îi dai deoparte să se răceas­că. Amesteci într-o farfurie pesmetul cu sarea şi piperul.

Omogenizezi cartofii răciţi cu caşcavalul răzuit, lei cu lingura din compoziţie şi formezi chiftele.

Le dai prin pesmet pe ambele părţi şi le laşi deoparte.

Incingi ulei într-o tigaie şi pui chiftelele la prăjit şi le ţii cam 2 mi­nute pe fiecare parte.

Le pui pe un şervet absorbant.

Dacă vrei, poţi presăra sare şi piper pe deasupra.

Chiftele de cartofi cu cascaval

Chiftele_de_cartofi_cu_cascaval

Pofta buna!

 

 


poate te intereseaza si:

Chiftele de cartofi cu nucsoara

Chiftele de cartofi cu nucsoara

Chiftele de cartofi cu nucsoara din: ceapa verde, varza, oua, nucsoara, sare, piper, pesmet, piure de cartofi, ulei de masline, ulei, smantana. Ingrediente: 12 fire ceapa verde varza verde, tocata 2 oua, ușor bătute 1/4 linguriță nucșoară proaspăt măcinata 1/2 linguriță sare piper proaspăt măcinat 1/3 cana pesmet 1 1/2 cani piure de cartofi 1 […]

Chiftele de cartofi

Chiftele de cartofi in malai

Chiftele de cartofi in malai din: cartofi, oua, malai, cascaval, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi noi 2 ouă 100 g mălai fin 50 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi se pun la fiert 10 minute. Se pasează apoi şi se amestecă cu ouăle si caşcavalul. Se potriveşte gustul de sare […]

 

Sabusca de cartofi si pastai

Chiftele de cartofi cu ceapa verde

Chiftele de cartofi cu ceapa verde din: cartofi, oua, ceapa, malai, cascaval, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi noi 2 ouă 2 legături ceapă verde 100 g mălai fin 50 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi se pun la fiert 10 minute. Se pasează apoi şi se amestecă cu ouăle, caşcavalul […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.