Chifle dulci cu frisca

Printeaza

Chifle dulci cu frisca din: lapte, unt, zahar, faina, drojdie, sare, frisca.

Ingrediente:Chifle dulci cu frisca

  • 500 ml lapte
  • 75 g unt moale
  • 75 g zahăr
  • 650 g făină
  • 50 g drojdie proaspătă
  • sare
  • un gălbenuş
  • 100 ml frişcă
  • bombonele de ciocolată

 

Mod de preparare:

Se încălzesc 250 ml lapte în care se desface drojdia. în robot se pun făina, drojdia crescută, se frământă 10 minute şi se lasă să crească până ce îşi dublează volumul.

Se adaugă restul de lapte, sarea şi zahărul. Se amestecă adăugând untul moale. Când aluatul s-a desprins de pe vas, se lasă la crescut 30 de minute.

Se modelează din aluat bile de mărime medie care se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt. Se modelează apoi bile mai mici care se aşază drept urechi.

Se lasă la crescut în tavă 30 de minute. Se ung cu gălbenuş şi se coc 25 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.