Chifle cu slanina

Printeaza

Chifle cu slanina din: lapte, drojdie, ulei, zahar, sare, faina, ou, branza, galbenus, ceapa, slanina.

 

Ingrediente:Chifle_cu_slanina

  • 150 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 25 ml ulei
  • 1 lingură de zahăr
  • 2 prize de sare
  • 300 g făină
  • 1 ou
  • 75 g brânză Gouda rasă
  • 1 gălbenuş
  • 1 ceapă
  • 8 felii de slănină

 

 

Mod de preparare:

Încălziţi laptele până la temperatura corpului, apoi înglobaţi drojdia. Adăugaţi ulei, zahăr şi sare.

Acoperiţi compoziţia şi lăsaţi-o 15 minute la dospit, într-un loc cald.

Adăugaţi făina şi oul, apoi frământaţi totul până devine un aluat uniform.

Acoperiţi compoziţia şi lăsaţi-o încă 40 de minute la dospit, într-un loc cald.

Frământaţi aluatul, apoi înglobaţi brânza. Tăiaţi aluatul în 8 bucăţi, formaţi bulgări şi faceţi-le o gaură în mijloc astfel încât să aibă forma unor inele. Lăsati-le să stea 20 de minute.

Preîncălziti cuptorul la 200 °C în avans şi puneţi hârtie de copt în tavă.

Puneţi 4 litri de apă la fiert. Puneţi pe rând câte 2 chifle să fiarbă, 2 minute pe fiecare parte.

Lăsaţi-le să se scurgă pe un grătar. Puneţi chiflele în tavă.

Bateţi gălbenuşul şi ungeţi cu el chiflele. Lăsaţi 25 de mi-nute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.

Decojiţi ceapa, tăiaţi-o inele şi prăjiţi-o în tigaie împreună cu slănina.

Serviţi chiflele decorate cu slănină si inele de ceapă.

Chifle cu slanina

Chifle_cu_slanina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.