Chifle cu oua

Printeaza

Chifle cu oua din: faina, drojdie, sare, zahar, apa calduta, ou, lapte caldut, unt, oua, ardei grasi.

Ingrediente:Chifle_cu_oua

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • o lingurita drojdie
  • un praf sare
  • o lingurita zahar
  • 100 ml apa calduta
  • un ou
  • 100 ml lapte caldut
  • 2 linguri unt moale

pentru umplut:

  • 10 oua
  • 2 ardei grasi

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, drojdia se desface în apă caldă. Făina, sarea, zahărul, untul, oul şi laptele se pun într-un vas şi se adaugă amestecul de apă şi drojdie. Se frământă până se obţine un aluat care se unge cu ulei şi se lasă să crească 30 de minute.

Aluatul se împarte în bucăţi de mărimea unei portocajle care se mai lasă la crescuît. Se fierb ouăle şi apoi see curăţă cu grijă. Fiecare ou se înveleşte într-o bucată de aluat îrrcare s-s-a făcut un gol şi s-a pus ardeiei gras tăiat cubuleţe şi apoi se o coc.

Chifle cu oua

Chifle_cu_oua

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.