Chifle cu coniac

Printeaza

Chifle cu coniac din: lapte, unt, sare, zahar, drojdie, ou, faina, smantana dulce, zahar pudra, praf de frisca, coniac, ciocolata rasa.

Ingrediente:Chifle cu coniac

  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 linguriţă sare
  • 1 lingură zahăr
  • 20 g drojdie
  • 1 ou
  • 400 g făină pentru preparare
  • 400 g smântână dulce
  • 20 g zahăr pudră
  • 1 plic praf de frişca
  • 2 linguri coniac ciocolată rasă pentru decorat

 

Mod de preparare:

Puneţi într-o oală la fiert laptele cu unt, sare şi zahăr, amestecând continuu. Lăsaţi apoi să se răcească până ce laptele este călduţ şi adaugaţi drojdia fărâmiţată. Lăsaţi compoziţia cc« 10 minute să stea.

Bateţi oul şi înglobaţi-l în laptele cu drojdie. Adăugaţi treptat făina şi frământaţi.

Frământaţi aluatul cca 10 minute ca să fie uniform şi să nu se prindă de mâini. Acoperiţi-I şi lăsaţi-l la dospit cca o oră, într-un loc cald.

Preîncălziţi cuptorul la 200 °C. Puneţi la fiert o cantitate suficientă de apă într-o oală mare.

Formaţi bulgări din aluat, faceţi-le o gaură în mijloc cu degetul astfel încât să aibă forma unor inele.

Puneţi chiflele pe rând în apă să fiarbă cca 1 minut. Apoi scoateţi-le, lăsaţi-le să se scurgă şi ungeţi-le cu gălbenuş de ou.

Puneţi chiflele în tava de copt şi lăsaţi să se coacă cca 15 minute pe raftul din mijloc al cuptorului. Scoateţi-le din cuptor şi lăsaţi-le să se răcească.

Bateţi smântână dulce cu zahăr pudră, praf de frişcă şi coniac până se întăreşte.

Tăiaţi chiflele în jumătate şi umpleţi-le cu amestecul de coniac şi frişcă. Uniţi jumătăţile şi serviţi-le decorate cu restul de frişcă şi ciocolată rasă.

 

 

Chifle cu coniac

Chifle cu coniac

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.