Chifle cu ceapa si mac

Printeaza

Chifle cu ceapa si mac din: faina, drojdie, zahar, ulei, sare, ou, mac, ceapa, sare.

Ingrediente:Chifle cu ceapa si mac

Pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 1 lingură drojdie
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 lingură ulei
  • sare, după gust
  • 300 ml apă
  • 1 ou
  • 3 linguri mac

Pentru umplutură:

  • 3 cepe
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Incingi uleiul, adaugi un praf de sare şi căleşti ceapa până când devine uşor sticloasă. O dai deoparte şi o laşi la răcorit. Freci drojdia cu zahărul, 4-5 linguri de făină şi apă caldă până când se omogenizează.

Laşi maiaua să crească 15 minute. O amesteci cu restul de făină, torni apa caldă, adaugi sarea, ceapa călită şi uleiul Frămânţi până când obţii un aluat omogen, care nu se mai tine de mâini.

Il lasi să crească până când îşi dublează volumul, apoi îl împărţi în jumătate, o întinzi o foaie nu foarte subţire, din care decupezi chiflele. Le aşezi într-o tavă tapetată, având grijă să laşi spaţii între ele.

După ce au crescut, 15-20 de minute, le ungi cu ou şi le presari cu mac. Dai chiflele la cuptor până când se rumenesc. Procedezi la fel cu aluatul rămas.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.