Chifle crocante cu masline sau cu seminte de floarea-soarelui

Printeaza

O retete chifle crocante cu masline sau cu seminte de floarea soarelui: drojdie, faina, sare, ulei de floarea soarelui, masline si seminte de floarea soarelui.

Ingrediente:Chifle crocante cu masline sau cu seminte de floarea-soarelui

  • 2 lingurite drojdie uscat cu 1/2 lingurita zahar pudra sau 1 pliculet drojdie proaspata
  • 500 g faina integrala, plus pentru presarat
  • 250 g faina alba simpla
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita ulei de floarea-soarelui
  • 50 g masline verzi fara samburi, zvantate si tocate
  • 20 g seminte de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Daca se foloseste drojdie uscata se dizolva zaharul in 500 ml de apa calda, apoi se adauga drojdia uscata si se lasa deoparte 15 minute sau pana cand a facut spuma. Drojdia proaspata se adauga direct in faina.

Se cern intr-un castron mare ambele tipuri de faina impreuna cu sarea. Se adauga maiaua sau 500 ml de apa calduta daca se foloseste drojdie proaspata. Se framanta aluatul, adaugand putina apa calda daca este uscat, continuand pana cand aluatul este compact ca o minge si nu se mai lipeste de peretii castronului.

Se rastoarna aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se framanta 5 minute, sau pana cand devine moale si elastic. Se unge un castron cu ulei. Se da aluatul prin castron astfel incat sa se acopere cu o pelicula de ulei si se acopera cu folie de plastic. Se lasa la dospit 2 ore sau pana cand isi dubleaza volumul.

Se rastoarna aluatul pe o suprafata presarata cu putina faina, se aplatizeaza si se framanta 1-2 minute. Se imparte aluatul in doua. Se intinde o bucata in strat gros. Se presara maslinele taiate, se impacheteaza aluatul peste ele si se framanta cat sa se raspandeasca maslinele. Se taie aluatul in zece bucati egale si se modeleaza in forma de chifle simple sau rasucite. Se presara pe fiecare putina faina integrala, apoi se aranjeaza pe o tava intinsa la o distanta de cel putin 2,5 cm intre ele si se cresteaza putin in partea de sus.

Se repeta pentru restul de aluat, folosind seminte de floarea-soarelui in loc de masline. Se acopera toate chiflele cu folie de plastic si se lasa sa creasca la cald 30 de minute. Intre timp se incalzeste cuptorul la 230°C. Se coc chiflele 20-25 de minute, pana cand capata o culoare aurie si daca se bat la baza suna a gol. Se servesc calde sau la temperatura camerei.

Chifle crocante cu masline sau cu seminte de floarea-soarelui

Chifle crocante cu masline sau cu seminte de floarea-soarelui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.