Chifle bao cu porc picant

Printeaza

Chifle bao cu porc picant din: drojdie, ulei, praf de copt, zahar, lapte praf, faina, sos de ardei iute, file de porc, ulei de susan, ceapa verde, sos hoisin, sos de soia, miere, condimente, ardei iute, amidon, otet de orez.

 

Ingrediente:Chifle bao cu porc picant

  • 1 plic de 7g drojdie uscată
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingură de lapte praf
  • 350g de făină
  • sos de ardei iute, pentru servit

Pentru umplutura:

  • 400g file de porc
  • 1 lingură ulei de susan
  • 2 cepe verzi, tocate
  • 3 linguri de sos hoisin
  • 1 lingură sos de soia
  • 2 linguri de miere
  • câte 1/2 linguriţă amestec de 5 condimente chinezeşti şi fulgi de ardei iute
  • 1 linguriţă de amidon, dizolvat în 1 lingură oţet de orez

 

Mod de preparare:

Pentru început, prepară umplutura. Toacă fin carnea de porc. Incinge uleiul într-o tigaie şi rumeneşte carnea până este bine pătrunsă (circa 6 minute). Adaugă ceapa verde şi soteaz-o 1 minut, apoi adaugă sosul hoisin şi sosul de soia, mierea, amestecul de 5 condimente chinezeşti, fulgii de ardei iute şi amestecul de amidon.

Fierbe la foc mic 5 minute, apoi transferă compoziţia într-un bol şi refrigereaz-o.

Intr-o cană gradată, amestecă 200ml de apă caldă cu drojdia şi uleiul. Pentru a frământa aluatul cu mâna, pune ingredientele uscate şi un praf de generos de sare într-o grămadă pe suprafaţa de lucru. Formează o adâncitură în centru, toarnă amestecul de drojdie şi amestecă încet până când obţii o compoziţie legată.

Frământă aluatul pe suprafaţa de lucru pudrată cu făină timp de 10 minute sau până când aluatul este moale. Dacă foloseşti un mixer, pune ingredientele uscate şi un praf de generos de sare într-un bol, apoi porneşte mixerul şi toarnă amestecul de drojdie. Când aluatul s-a legat şi formează o bilă, Pune-l deoparte într-un loc cald, până îşi dublează volumul (circa 2-3 ore).

Ia aluatul din bol, presează-l puţin pentru a elimina buzunarele mari de aer şi frământă-l timp de 1 minut, apoi pune-l pe o suprafaţă pudrată cu făină. Taie-l în două şi modelează fiecare jumătate într-un baton gros. Taie fiecare baton în 16 bucăţi. întinde câteva bucăţi în discuri de circa 7,5cm. la un disc în palmă şi pune 1 linguriţă de umplutură în centru.

Ridică marginile discului şi presează-le împreună la vârf. Repetă cu discurile de aluat şi umplutura rămasă.

Taie discuri de hârtie de copt pentru a aşeza chiflele pe ele. Aşază chiflele pe o tavă, lăsând spaţiu între ele, pentru a nu se atinge. Lasă-le la dospit alte 30 de minute.

Alege o oală potrivită pentru coşul de gătit la aburi. Pune apă în oală şi dă-oîn clocot. Pune coşul în care ai aşezat chiflele cu discurile de hârtie deasupra oalei şi lasă-le să se gătească la aburi 10-12 minute.

Va trebui să faci asta în tranşe, la şi ultimele chifle de pe foc şi serveşte-le imediat, cu sos de ardei iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.