Cheesecake cu fructe de pădure

Printeaza

O reteta de cheesecake cu fructe de padure din: biscuiti, unt, branza, smantana, extract dulce, zahar brun, faina, oua, zmeura si fructe de padure.

Ingrediente:

pentru blat:

  • 200g de biscuiţi fragezi
  • 50g de unt, topit

pentru cheesecake:

  • 600g de brânză
  • 200g de smântână dulce
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 175g de zahăr brun fin
  • 2 linguri de făină
  • 2 ouă

pentru glazura:

  • 5 linguri gem de zmeură fără seminţe
  • 300g amestec fructe de pădure, cum ar fi zmeură, coacăze roşii, cireşe, afine

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180º C sau 160º C/gaz 4. Se ung două forme de chec şi se aşază în ele câte o foaie de copt. Se pun biscuiţii într-un robot de bucătărie şi se se fărâmiţează sau se pun într-o pungă de plastic şi se zdrobesc cu un sucitor. Se adaugă untul topit şi se amestecă bine. Se aşază amestecul în cele două forme de chec, presând bine.

Se bat brânza, smântâna, vanilia şi zahărul până când amestecul este neted, apoi se adaugă amestecând făina şi ouăle până când amestecul este din nou neted – poţi face asta cu mâinile sau cu un robot de bucătărie. Se toarnă amestecul în forme şi se nivelează partea de sus cu un cuţit.

Se pun formele la cuptor pentru 10 minute, apoi se dă temperatura la 120º C sau 100º C/gaz ½ şi se mai ţin încă o oră şi 20 de minute sau până când chessecakul devine puţin elastic la mijloc. Se opreşte focul şi se lasă prăjiturile la răcit în cuptor, apoi se bagă la frigider.

Pentru glazură, se topeşte gemul într-o craticioară la foc mic cu suficientă apă pentru a obţine un sos. Apoi se lasă la răcit. Se pun fructele de pădure deasupra prăjiturii şi se toarnă peste ele sos.

Cheesecake cu fructe de pădure

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.