Cheesecake cu rubarbă

Printeaza

Cheesecake cu rubarbă din: crema de rbanza, smantana, zahar, amidon, oua, coaja de portocala, extract de vanilie, faina, zahar brun, ghimbir, scortisoara, unt, miere, zahar brun, suc de portocala, ghimbir si rubarba.

 

Ingrediente:Cheesecake cu rubarbă

  • 800 g crema de branza grasa
  • 300 g de smantana (fermentata)
  • 175 g de zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 3 oua mari, plus 2 galbenusuri
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 1 lingurita extrac de vanilie

pentru blat:

  • 200 g faina
  • 100 g de zahar brun
  • 1 lingurita de ghimbir macinat
  • 1 praf de scortisoara
  • 100 g de unt
  • 8 linguri de miere

pentru sos:

  • 140 g de zahar brun
  • sucul de la 1 portocala
  • 50 g de ghimbir confiat, plus 50 ml sirop
  • 400 g de rubarba, taiata in bucati de 3 cm

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Tapetează cu hârtie de copt o formă de tort cu diametrul de 23-24cm.

Pentru blat, amestecă făina cu zahărul şi mirodeniile într-un castron şi ai grijă să nu existe cocoloaşe de zahăr.

Incălzeşte untul şi mierea într-o crăticioară, fără să le laşi să atingă punctul de fierbere, apoi toarnă-le peste ingredientele uscate şi formează un aluat omogen.

Transferă-l în forma pregătită şi presează-l pentru a-l nivela, apoi dă-l la cuptor 10-12 minute, până se rumeneşte. Lasă-I să se răcească.

Pentru sosul de rubarbă, pune zahărul împreună cu sucul de portocale, ghimbirul şi siropul într-o cratiţă mare şi amestecă-le până se dizolvă.

Adaugă rubarba, acoperă cratiţa cu un capac şi las-o să se înăbuşe pe foc foarte mic timp de 5-7 minute, până se înmoaie.

Foloseşte o spumieră pentru a transfera bucăţile de ghimbir şi de rubarbă pe o farfurie.

Dă focul mai mare şi lasă lichidul să se reducă până se transformă în sirop.

Folosind o furculiţă, zdrobeşte jumătate din cantitatea de rubarbă şi amestec-o împreună cu siropul. încorporează bucăţile întregi şi lasă compoziţia să se răcească complet.

Păstrează siropul rămas pentru servire.

Intr-un bol mare, amestecă smântână, crema de brânză, zahărul şi amidonul, încorporează ouăle, gălbenuşurile, coaja rasă de portocală şi vanilia, apoi toarnă totul în forma pregătită.

Adaugă amestecul de rubarbă şi puţin sirop, apoi tasează uşor cu dosul unei linguri.

Dă-o la cuptor 10 minute. Micşorează temperatura cuptorului la 120°C şi mai lasă cheesecake-ul 50-55 de minute.

Stinge focul, lasă uşa cuptorului închisă şi lasă-l să se răcească timp de 1 oră.

Deschide puţin uşa cuptorului, păstreaz-o întredeschisă folosind mănuşile de cuptor şi mai lasă prăjitura acolo încă 1 oră, apoi scoate-o pe blatul de bucătărie şi las-o să se răcească peste noapte.

Inainte de servire, scoate cheesecake-ul din formă şi serveşte-l cu siropul păstrat.

Cheesecake cu rubarbă

Cheesecake cu rubarbă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.