Cheesecake cu prune in ciocolata

Printeaza

Cheesecake cu prune in ciocolata din: faina, migdale, cacao, zahar, ou, sare, branza, oua, lapte, praf de copt, lamaie, prune, ciocolata, flori de zahar.

Ingrediente:Cheesecake_cu_prune_in_ciocolata

Pentru blat:

  • 100 g făină
  • 50 g migdale măcinate
  • 20 g cacao
  • 50 g zahăr
  • 1 ou
  • 100 g unt sare

Pentru umplutura:

  • 750 g brânză
  • 4 ouă
  • 1 pachet cu praf de budincă de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 1 lingurijă cu praf de copt
  • 1 lingură cu zeamă de lămâie

Pentru decor:

  • 4-5 prune
  • 150 g ciocolată cu lapte
  • 100 g zahăr pudră
  • 2-3 linguri cu zeamă de lămâie
  • flori de zahăr

 

Mod de preparare:

Amestecă ingredientele pentru blat şi tapetează cu această compoziţie o formă de tort cu pereţi detaşabili (cu diametrul de 22 cm). Dă la rece.

Pentru umplutură, separă ouăle şi amestecă gălbenuşurile cu brânza, praful de budincă şi cel de copt, laptele şi zahărul. Adaugă zeama de lămâie şi încorporează albuşurile bătute spumă.

Toarnă compoziţia peste blat şi dă la cuptor pentru o oră. între timp, topeşte ciocolată pe baie de aburi şi dă-o deoparte, căt să se răcorească un pic.

Taie prunele în bucăţi potrivite şi trece-le prin ciocolata topită. Lasă-le pe un grătar, să se zvănte. Amestecă zahărul pudră cu zeama de lămâie.

Scoate prăjitura din cuptor, las-o să se răcească, decorează cu prune în ciocolată, flori de zahăr şi glazurează cu amestecul de zahăr pudră şi zeamă de lămâie. Dă la rece câteva ore.

Cheesecake cu prune in ciocolata

Cheesecake_cu_prune_in_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.