Cheesecake cu ciocolată

Printeaza

Cheesecake cu ciocolată din: unt, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, cacao, sare, oua, ciocolta, branza ricotta, zahar pudra, esenta de rom, faina si cacao.

Ingrediente:Cheesecake_cu_ciocolata

pentru blat:

  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 200 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • 50 g cacao
  • un praf sare
  • 2 oua

pentru crema:

  • 250 g ciocolata
  • 4 oua
  • 500 g branza ricotta
  • 50 ml frisca
  • 125 g zahar pudra
  • 1-2 picaturi esenta de rom
  • 3-4 linguri faina

pentru blatul superior:

  • 2 oua
  • o lingura faina
  • 2 linguri zahar pudra
  • un praf sare
  • cacao pentru ornat

 

Mod de preparare:

Făina, cacaua, zahărul şi zahărul vanilat, ouăle, untul, sarea şi praful de copt stins în zeamă de lămâie se amestecă, iar aluatul obţinut se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt, apoi se dă la rece. Se topeşte ciocolata la baie de aburi. Se mixează brânza ricotta si se amestecă cu ciocolata topită, frişca, zahărul, un praf de sare, esenţa de rom, gălbenuşurile, făina cernută şi, la final, albuşurile bătute spumă.

Se toarnă crema peste blat şi se coace 40 de minute. Pentru blatul superior se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu puţină sare, albuşurile se bat spumă cu zahărul şi, la final, se adaugă gălbenuşurile şi făina. Se toarnă peste prăjitura scoasă din cuptor si se mai lasă 10 minute să se coacă. Se serveşte pudrată cu cacao.

Cheesecake cu ciocolată

Cheesecake_cu_ciocolata

Pofta buna!

 

4 comentarii

  1. Corina Calinescu

    am printat reteta, acum o fac 🙂

  2. cat de bine arata

  3. uauuu cata ciocolata are, bun, bun, bun

  4. Cheesecake cu ciocolată mmmmm ce bine arata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.