Cheesecake cu banane, caramel si branza dulce

Printeaza

Cheesecake cu banane, caramel si branza dulce din: biscuiti, unt, branza dulce, frisca, zahar, banane, zahar vanilinat, apa, smantana, lamaie, esenta de vanilie.

Ingrediente:Cheesecake cu banane, caramel si branza dulce

Pentru blat:

  • 300 g biscuiţi
  • 100 g unt

Pentru umplutură:

  • 500 g brânză dulce
  • 180 g zahăr
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 2 ouă
  • 2 banane
  • 2 plicuri zahăr vanilinat

Pentru sosul caramel:

  • 1 cană zahăr brun sau alb
  • 100 ml apă
  • 50 g unt
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 1 lingură zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
  • 1 lingură esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Pentru sos, se fierbe apa cu zahărul şi zeama de lămâie, într-un vas cu fund dublu. Se scutură vasul din când în când, cu scurte mişcări orizontale, ca să se dizolve zahărul şi să se caramelizeze cât mai uniform, fără să se ardă.

Când caramelul devine auriu închis, se pun bucăţele de unt şi se amestecă energic, până se topesc. Se toarnă treptat smântână pentru frişcă şi se amestecă până se dizolvă caramelul. Se ia vasul de pe foc, se adaugă esenţa de vanilie şi se omogenizează.

Pentru blat, se amestecă biscuiţii zdrobiţi cu untul şi se aşază pe fundul unei tăvi cu pereţi detaşabili, presându-se bine. Se coace în cuptorul preîncălzit, pentru 10 minute, la 180°C. între timp, se curăţă bananele, se zdrobesc şi se amestecă cu celelalte ingrediente pentru umplutură.

Se toarnă umplutura peste crusta de biscuiţi şi se lasă la cuptor 30 de minute, lh 200°C. Se toarnă sosul caramel peste cheesecake numai după ce prăjitura s-a răcit.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.