Cheesecake cu citrice

Printeaza

O reteta delicioasa de Cheesecake cu citrice din: unt, biscuiti, foi de gelatina, coaja de portocala, suc de portocale, coaja de lamaie, mascarpone, branza ricotta, zahar tos, portocale si lichior de portocale

Ingrediente:Cheesecake cu citrice

  • 50 g unt
  • 200 g biscuiti digestivi cu ciocolata, zdrobiti
  • 4 foi de gelatina
  • coaja rasa de la 1 portocala si 50 ml suc de portocale, proaspat stors
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 200 g branza mascarpone
  • 250 g branza ricotta
  • 50 g zahar tos

pentru topping:

  • 2 portocale
  • 2 linguri zahar tos
  • 2 linguri lichior de portocale

 

Mod de preparare:

Unge o tava de copt cu bazjdeta- şabilâ sau 6 forme termorezistente Topeşte untul intr-o tigaie, adaugă biscuiţii digestivi si amestecă. Toarnă blatul de biscuiţi pe fundul tăvii, apasă uşor, nivelează şi dă la congelator 30 min.

Intre timp, înmoaie gelatina in apă rece 5 min, apoi scoate foile. în­călzeşte coaja de portocală şi su­cul, ia de pe foc şi adaugă gelatina. Pune într-un robot şi amestecă îm­preună cu restul ingredientelor până se omogenizează. Toarnă peste blatul de biscuiţi şi lasă la răcit 4 ore.

Pentru topping, curăţă portoca­lele, apoi îndepărtează membra­nele de pe fiecare felie. Stoarce su­cul şi fierbe cu zahăr, până se for­mează caramel la de pe foc, adau­gă feliile de portocale, amestecă, apoi adaugă lichiorul. Lasă la răcit câteva ore.

Infăşoară un ştergar umezit cu apă fierbinte în jurul tăvii pentru a desprinde tarta. Serveşte cu citrice.

Cheesecake cu citrice

Cheesecake cu citrice

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.