Cheese cake cu cireşe
PrinteazaO reteta de Cheese cake cu cireşe din: unt, biscuiti, zahar, compot de cirese, amidon, zahar, scortisoara, cuisoare, foi gelatina, branza de vaci, zahar, suc de lamaie si frisca.
blat:
- 75 g unt
- 300 g biscuiti integrali
- 50 g zahar
glazura de cirese:
- 425 ml compot de cirese
- 1 lingura amidon
- 30 g zahar
- 1 varf de cutit scortisoara macinata
- 1 varf de cutit cuisoare macinate
crema:
- 8 foi gelatina
- 500 g branza de vaci degresata
- 100 g zahar
- 1 strop suc de lamaie
- 200 g frisca
Mod de preparare:
Se topeşte untul şi se lasă să se răcească. Se zdrobesc biscuiţii şi se amestecă împreună cu untul şi zahărul; compoziţia se pune într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt; se răceşte. Se lasă să se scurgă compotul de cireşe şi se păstrează sucul; se completează cu apă, până la 150 ml; în 3 linguri din acest amestec se dizolvă amidonul.
Restul de suc se dă în clocot cu zahăr şi mirodenii; se adaugă compoziţia de amidon şi se dă în clocot până se îngroaşă. Se adaugă cireşele şi se amestecă; se aşază într-un castron tapetat cu folie transparentă. Se înmoaie gelatina în apă. Se amestecă brânza de vaci cu zahăr şi suc de lămâie. Se storc foile de gelatină, se dizolvă şi se înglobează în compoziţia de brânză.
Se înglobează treptat frişca bătută. Se răstoarnă compoziţia de cireşe pe blat, se desprinde folia de pe fund. Deasupra se aşază cu grijă crema şi se nivelează; se dă la frigider cca 3 ore. Se decorează după fantezie.
Cheese cake cu cireşe
Pofta buna!