Chec cu vişine

Printeaza

O reteta de chec cu visine din: visine, iaurt, ulei, indulcitor, lapte, oua, faina, praf de copt si dulceata de caise.

Ingrediente:Chec cu vişine

  • 130 g visine congelate
  • 125 ml iaurt
  • 1/2 ceasca ulei
  • 2 linguri indulcitor fluid (adecvat pentru copt)
  • 1/2 lapte
  • 3 oua
  • 1 ceasca plus 6 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 60 g dulceata de caise

 

Mod de preparare:

Se aşază vişinele într-o stre­curătoare şi se lasă să se decongeleze. Apoi se şterg cu prosopul şi se amestecă împreună cu iaurt şi ulei. Se adaugă ou bătut. Se pune deoparte 1 lingură de făină şi restul se cerne într-un castron; se adaugă praf de copt.

Se amestecă şi se adaugă lichi­dul, treptat, înglobând, până ce se obţine un aluat omogen. Se unge şi se tapetează for­ma. Se presară restul de făină peste vişine. Pe fundul formei se toarnă 1/2 din compoziţia de aluat, apoi se aşază o par­te de fructe şi se unge cu gem. Se aşază restul de aluat, apoi vişinele şi dulceaţă. Se coace 35 min. la 170 °C.

Chec cu vişine

Chec cu vişine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.