Chec vegan cu morcovi

Printeaza

Chec vegan cu morcovi din: morcovi, faina, zahar, lapte de soia, ulei, praf de copt, bicarbonat, sare, nuci, scortisoara, lamaie.

Ingrediente:Chec vegan cu morcovi

  • 400 g morcovi proaspeţi
  • 300 g făină
  • 300 g zahăr
  • 1/2 cană lapte de soia
  • 200 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 100 g nuci prăjite uşor
  • 2 linguriţe scorţişoară
  • coaja de la 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Cu un tel de mână se omogenizează zahărul şi uleiul. Se adaugă laptele de soia, praful de sare şi coaja de lămâie. Se cerne făina împreună cu bicarbonatul, praful de copt, scorţişoara, se adaugă aceste ingrediente peste cele lichide şi se omogenizează bine.

La final se adaugă morcovii raşi pe răzătoarea cu ochiuri mici şi cu o spatulă de silicon se amestecă bine, apoi se pun nucile. Aluatul trebuie să fie ca o smântână groasă. La nevoie se mai adaugă făină sau lapte de soia.

Se tapetează o tavă de chec înaltă cu hârtie de copt, se toarnă aluatul şi se dă la cuptorul preîncălzit, pentru cca 45 de minute.

Se lasă peste noapte la răcit şi a doua zi se porţionează.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.