Chec in trei culori

Printeaza

O reteta de chec in trei culori din: zahar, margarina, lapte, faina, cacao, coaja de lamaie, bicarbonat de sodiu si pesmet.

Ingrediente:Chec in trei culori

  • 250 g zahar
  • 125 g margarina
  • 3 oua intregi
  • 125 ml lapte sau 1/2 ceasca mare
  • 1,5-2 pahare cu faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • coaja de lamaie
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • pesmet pentru tapetat forma

 

Mod de preparare:

Freci zahărul cu gălbenuşurile cir­ca 20 de minute, adaugi marga­rina tăiată în bucăţele mici, apoi, încetul cu încetul, laptele. Adaugi făina, coaja rasă de la o lămâie şi bicarbonatul.

Ungi o formă de chec, o tapetezi cu pesmet şi introduci jumătate din compoziţie.

In cealaltă jumătate, adaugi 2-3 linguri de cacao, amesteci bine, astfel încât tot aluatul să fie omo­gen colorat şi torni peste celălalt aluat din formă.

Introduci în cuptor, la un foc po­trivit. Când este aproape copt, scoţi tava din cuptor şi torni dea­supra checului spuma obţinută din cele 3 albuşuri bătute bine cu puţin zahăr pudră, netezind cu un cuţit umezit.

Introduci din nou în cuptor şi mai laşi checul în cuptor încă 10 minute (până ce albuşul se întăreşte). Când tai checul, vor iesi 3 culori.

Chec in trei culori

Chec in trei culori

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • chec in 3 culori

2 comentarii

  1. fără bicarbonat şi pesmet se poate ?

  2. Da, se poate fara bicarbonat, iar in loc de pesmet puteti sa tapetati forma de chec cu hartie de copt

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.