Chec sarat cu spanac

Printeaza

Chec sarat cu spanac din: oua, ulei, faina, praf de copt, spanac, branza, sunca, piper, sare.

Ingrediente:Chec sarat cu spanac

  • 6 ouă
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri făină
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g spanac
  • 100 g brânză telemea
  • 100 g şuncă
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Separi gălbenuşurile de albuşuri şi baţi spumă albuşurile. Gălbenuşurile le amesteci bine cu uleiul, apoi le pui peste albuşuri şi mixezi. încorporezi făina şi praful de copt stins.

Separat, pui la fiert apă cu sare şi opăreşti frunzele de spanac 2-3 minute. Tai şunca şi brânza cubuleţe, după care le adaugi în compoziţia de chec, alături de spanacul tocat şi de un praf de piper. Amesteci cu grijă.

Incingi cuptorul şi tapetezi o tavă. Torni checul în ea şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii. Pentru a-ţi asigura reuşita reţetei, nu deschizi cuptorul în primul sfert de oră şi nu tai checul înainte de răcire.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.