Chec marmorat cu sos caramel

Printeaza

Chec marmorat cu sos caramel din: unt, zahar, oua, branza de vaci, sare, faina, praf de copt, praf de cacao, zahar, frisca.

Ingrediente:Chec_marmorat_cu_sos_caramel

  • 160 g unt
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 500 g branza de vaci
  • 1 praf de sare
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • unt si faina pentru tapetat forma
  • 20 g praf de cacao

sos de caramel:

  • 125 g zahar
  • 125 ml frisca

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 175 °C. Se pune deoparte o lingură de zahăr. Restul se dă în fiert cu untul moale şi sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, bătând în continuare până se omogenizează. Apoi se înglobează brânza de vaci, urmată de făina amestecată cu praf de copt. In cele din urmă se înglobea¬ză cu grijă albuşul bătut spumă.

Se unge forma cu unt şi se tapetează cu făină. Se toarnă 2/3 din cantitatea de aluat şi se nivelează, în restul de aluat se încorporează cacao şi se pune peste aluatul alb. Se trece cu furculiţa printre straturi, pentru a obţine un aspect marmorat. Se coace 55-60 min., la cuptor.

Se scoate prăjitura din cuptor, se lasă să se odihnească puţin şi se răstoarnă din formă. Se lasă să se răcească pe un grătar pentru prăjituri.

Intre timp, se prepară sosul de caramel: se încălzeşte zahărul până se dizolvă şi începe să se caramelizeze. Se toarnă apoi frişca şi se amestecă până ce ia naştere o compoziţie omogenă. Se toarnă acest sos peste chec.

Chec marmorat cu sos caramel

Chec_marmorat_cu_sos_caramel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.