Chec marmorat cu cacao
PrinteazaChec marmorat cu cacao din: iaurt, zahar, unt, faina, oua, esenta de vanilie, cacao si praf de copt.
- o masura iaurt
- 2 masuri zahar
- o masura unt
- 3 masuri faina
- 2 oua
- o fiola esenta de vanilie
- 2 linguri cu varf de cacao
- un plic praf de copt
Mod de preparare:
La mixer, se bat ouăle şi zahărul timp de 5 minute la viteza maximă. Se adaugă untul şi iaurtul şi se continuă baterea aproximativ 30 de secunde, la viteză mai mică.
Se adaugă, puţin câte puţin, făina amestecată cu praful de copt şi se amestecă uşor cu o lingură sau cu o spatulă.
Compoziţia se împarte în două şi, într-o parte se pune cacaua, iar în cealaltă se adaugă vanilia. Forma de chec se tapetează cu hârtie de copt, se toarnă un pic din aluatul de vanilie şi puţin din cel cu cacao. Aporie toarnă amândouă, alternativ, pentru a obţine efectul de marmorat. Se coace timp de 35 de minute şi se lasă să se răcească în tavă.
Chec marmorat cu cacao
Pofta buna!
Am o rugaminte. La ce va referiti exact prin ‘masura’? Este vorba de acea cupa mai marisoara de bucatarie, in care intra in jur de 50 grame sau acea cana clasica utilizata de majoritatea in bucatarie. Eu am si cupa si cana din dotare si cantarul, asa ca nu imi este greu, cu oricare, dar as vrea sa stiu care din primele 2 este in discutie aiic. Va multumesc.