Chec Madeira

Printeaza

Vinul dulce şi greu, produs pe insula Madeira, a fost foarte îndrăgit în Anglia secolelor XVIII şi XIX, iar checul acesta era copt special pentru a fi servit alături de vin, ca o gustare înainte de amiază.

In prezent, prăjitura se mănâncă la ora ceaiului. Ea se face dintr-un aluat simplu de chec, afânat fără praf de copt, care datează din perioada în care agenţii artificiali de afânare nu fuseseră încă inventaţi.

Checul se aromatizeazâ cu coajă rasă de lămâie şi nu se glasează, dar se decorează cu bucăţi de citron confiat. Se coace într-o formă de chec aproximativ două ore. Coaja de citron se adaugă după ce checul a fost copt 30 de minute.

Citronul, un fruct citric cu un aspect asemănător lămâiei, dar cu o coajă foarte groasă şi aromată, a fost primul fruct citric cunoscut în afara Asiei. Nu este cultivat pentru vânzare decât în foarte puţine locuri din lume.

In Anglia, coaja confiată de citron este de obicei importată din Italia; în Statele Unite, ea provine din Puerto Rico. Checul Madeira nu poate fi păstrat vreme îndelungată şi trebuie mâncat proaspăt.

In cazul în care se învecheşte, poate fi uns cu gem, înmuiat în cremă fierbinte de ou şi mâncat ca budincă Madeira.

 

Chec Madeira

Chec Madeira

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.