Chec indopat

Printeaza

Chec indopat din: faina, oua, praf de copt, ulei, sunca, ciuperci, cascaval, ardei, vin, cascaval afumat, sare, boia iute.

Ingrediente:Chec indopat

  • 300 g făină
  • 4 ouă
  • 1 pliculeţ cu praf de copt
  • 150 ml ulei
  • 200 g şuncă (sau orice altă afumătură)
  • 200 g ciuperci
  • 200 g caşcaval ras
  • 1 ardei gras roşu
  • 150 ml vin alb
  • 50 g caşcaval afumat
  • sare
  • boia iute

 

Mod de preparare:

Incinge o lingură cu ulei într-o tigaie şi căleşte rapid şunca şi ciupercile. Lasă-le să se răcorească. Separă ouăle şi freacă gălbenuşurile cu făina cernută şi praful de copt.

La final, subţiază cu vinul alb şi uleiul rămas, încorporează şunca şi ciupercile călite, adaugă ardeiul tăiat cubuleţe şi caşcavalul dat pe râzătoare. Potriveşte de sare şi adaugă un vârf de cuţit de boia.

Separat, bate albuşurile cu un praf de sare până se întăresc şi încorporează-le şi pe ele, cu mişcări de sus în jos.

Tapetează o tavă cu ulei şi făină, toarnă compoziţia, presară deasupra caşcaval afumat dat pe răzătoarea mică şi bagă la cuptor pentru 45-50 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.