Chec glazurat si vanilat

Printeaza

Chec glazurat si vanilat din: iaurt, faina, zahar, ulei, praf de copt, sare, vanilie, unt.

Ingrediente:Chec glazurat si vanilatChec glazurat si vanilat

  • un pahar mare iaurt bine scurs
  • 2 pahare făină
  • un pahar ulei
  • un pahar zahăr pudră
  • un plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un praf sare
  • 10 g unt pentru tavă

Pentru glazură:

  • 200 g zahăr pudră
  • un albus
  • sucul unei jumatati de lamaie

 

Mod de preparare:

Se amestecă ouăle cu iaurtul, uleiul, vanilia. Se spală si se usucă paharul si apoi, cu acesta, se pune măsura de zahăr. Se amestecă.

Separat, făina se amestecă cu praful de copt şi sarea, se face un gol, se pune compozitia cu ouă, se omogenizează şi se toarnă în tava unsă cu unt. Se coace 45 de minute.

Pentru glazură, zahărul se freacă energic cu albuşul şi, după ce a devenit o pastă albă, se adaugă sucul de lămâie. Se toarnă peste checul răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.