Chec englezesc aromat
PrinteazaAcest chec simplu, preparat cu untură, este o mâncare tipică de internat, fiind ieftină şi foarte sâţioasă.
Numeroşi foşti elevi ai unei şcoli cu internat din Anglia îşi amintesc cu drag de acest desert, care continuă, tocmai din acest motiv, să fie servit şi în cluburi frecventate de gentlemenii englezi.
Aluatul consistent al checului se prepară din făină, praf de copt, condimente, zahăr, grăsime de la rinichi tăiată în bucăţi sau tocată şi lapte, de asemenea stafide obişnuite sau stafide de Corint.
Aluatul se acoperă, în mod tradiţional, cu o pânză stropită cu făină şi se fierbe pe aburi, până la 3 ore. în prezent, se poate fierbe într-un vas de budincă, din porţelan sau metalic, acoperit cu o pânză sau o folie, legată cu sfoară.
Haggis-ul dulce este o budincă asemănătoare, care conţine stafide, stafffie de Corint şi condimente. Se mănâncă în Scoţia, unde făina de ovăz înlocuieşte deseori făina de grâu.