Chec din cartofi

Printeaza

O reteta de chec de cartofi din: dovlecel, cartofi, oua, faina, parmezan, ulei, lapte, smantana, praf de copt, marar si sare.

Ingrediente:Chec din cartofi

  • 1 dovlecel potrivit ca marine
  • 2 cartofi
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 60 g parmezan ras
  • 2-3 linguri de ulei
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri smantana
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura marar tocat
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi dovlecelul de coajă, îl tai felii, apoi bastonaşe, fierbi cartofii în coajă, îi scurgi, îi cureţi de coa|ă şi îi tai cubuleţe mici. Aşezi cartofii şi dovleceii într-un castron mare.

Separat, baţi ouăle cu parmezanul ras, adaugi smântână, uleiul, laptele, mărarul tocat, sare, după gust, iar la sfârşit adaugi făina cernută cu praful de copt şi amesteci apoi cu dovleceii şi cartofii.

Torni compoziţia într-o formă de chec unsă şi tapetată cu făină şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-50 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.

Chec din cartofi

Chec din cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.