Chec de verdeturi cu orez

Printeaza

Chec de verdeturi cu orez din: spanac, patrunjel, marar, ceapa verde, usturoi verde, pesmet, orez, oua, cascaval, sare, piper, unt.

Ingrediente:Chec de verdeturi cu orez

  • 500 g spanac
  • 2 legături pătrunjel
  • câte 2 legături mărar şi ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1 lingură pesmet
  • 2 linguri orez
  • 7 ouă
  • 50 g caşcaval sare
  • piper alb măcinat
  • câte 1 lingură unt şi pesmet pentru tava

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală spanacul, după care se opăreşte în apă uşor sărată. Separat, se fierbe orezul în 100 ml apă uşor sărată, iar într-un alt vas se fierb 3 ouă. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se taie mărunt, apoi se toacă fin mărarul şi pătrunjelul.

Se scurge spanacul fiert, se pasează şi se ametecă împreună cu orezul fiert, ceapa, usturoiul şi verdeaţa mărunţită. Se sărează şi condimentează compoziţia, se adaugă 3 ouă crude şi se omogenizează.

Intr-o tavă pentru chec unsă şi tapetată, se toarnă o parte din compoziţie, se aşază un şir de ouă fierte şi curăţate de coajă, după care se acoperă cu compoziţia rămasă.

Se toarnă deasupra oul rămas, bătut, se întinde peste chec şi se presară caşcaval ras.

Se introduce tava în cuptorul pre-încălzit, la foc mediu, pentru 35 de minute. Se scoate checul din tavă după ce s-a răcit complet şi se taie în felii mai groase.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.