Chec de toamna cu dovleac si curmale

Printeaza

Chec de toamna cu dovleac si curmale din: oua, zahar brun, ulei, iaurt, faina, scortisoara.

Ingrediente:Chec de toamna cu dovleac si curmale

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr brun
  • 100 ml ulei
  • 200 g iaurt
  • 200 g făină
  • 2-3 linguriţe scorţişoară pisată
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 200 g dovleac plăcintar
  • 10-15 curmale
  • 5-10 nuci
  • 1 linguriţă miere

 

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul şi cu uleiul, se adaugă iaurtul, făina, scorţişoara, praful de copt, curmalele tăiate, dovleacul tăiat în felii subţiri, iar la sfârşit cele trei albuşuri bătute spumă.

Se omogenizează compoziţia şi se toarnă în tava de chec tapetată cu hârtie de copt. Se coace timp de 30-40 min, până ce trece testul scobitorii. Se unge cu puţină miere şi se presară nucile prăjite în cuptor.

Se lasă să se răcească checul şi apoi se porţionează.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.