Chec de cartofi cu lamaie

Printeaza

Chec de cartofi cu lamaie din: cartofi albi, făină, zahăr pudră, unt, zahăr vanilat, oua, praf de copt, coaja de lamaie.

Ingrediente:Chec_de_cartofi_cu_lamaie

  • 250 g cartofi albi fierţi în coajă
  • 250 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 60 g unt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 ou
  • 1 albuş
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie

Mod de preparare:

Se decojesc cartofii si se rad. Se bate galbenusul cu zahar pudra, zahar vanilat si unt moale. Se Inglobeaza cartofii rasi, coaja de lamaie si faina amestecata in prealabil cu praf de copt.

Daca aluatul este prea vartos, se mai adauga eventual lapte caldut. Se incinge cuptorul la 165 °C. Se bat albusurile si se inglobeaza treptat in aluat.

Se unge o forma de guguluf si se pudreaza cu faina; se asaza aluatul in aceasta forma si se niveleaza. Se coace prajitura in cuptorul pregatit, timp de cca 60 min.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se odihneasca pufin in forma. Apoi se rastoarna din forma pe un gratar de prajituri si se pudreaza cu zahar inainte de servire.

Chec de cartofi cu lamaie

Chec_de_cartofi_cu_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.