Chec cu struguri
PrinteazaChec cu struguri
- 100 g unt sau margarină
- 4 ouă
- 200 g zahăr pudră + 2 linguri de zahăr pentru pudrat
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- sare
- 200 ml lapte
- 500 g făină
- 100 g boabe de struguri (mici şi tari)
- 50 g coajă de portocală zaharisită
- 50 g nuci sau alune
- 50 g stafide
Mod de preparare:
Freci untul cu gălbenuşurile, zahărul pudră, zahărul vanilat şi sarea până se albesc. Făina o amesteci cu praful de copt, apoi adaugi treptat crema de unt, alternând cu laptele rece. La sfârşit încorporezi albuşurile bătute spumă, boabele de struguri, stafidele, nucile tăiate în bucăţi potrivite şi coaja de portocală.
Ungi cu unt tava de chec, o tapetezi cu făină, torni compoziţia şi o coci 10-15 minute la foc potrivit, apoi la foc slab aproximativ 40 de minute. înainte să se răcească de tot, scoţi checul din tavă şi îl presari cu zahărul pudră.
Chec cu struguri
Pofta buna!