Chec cu prune uscate

Printeaza

Chec cu prune uscate din: oua, zahar, faina, praf de copt, ulei, prune uscate, cacao, scortisoara, rom, unt.

Ingrediente:Chec_cu_prune_uscate

  • 7 ouă
  • 500 g zahăr
  • 400 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 250 ml ulei
  • circa 150 g prune uscate
  • 2 linguri cacao
  • scorţişoară
  • 1 lingură rom
  • 2 linguriţe unt pentru forme

 

Mod de preparare:

Mixezi într-un bol ouăle întregi cu 500 g zahăr, până obţii o cremă groasă, în care nu se mai simt cristalele de zahăr.

Torni uleiul în fir subţire, amestecând continuu cu mixerul, apoi adaugi treptat făina, praful de copt şi aromele, amestecând cu lingura de lemn de jos în sus, ca să păstrezi consistenţa pufoasă a compoziţiei.

Tapetezi cu hârtie de copt două forme pentru chec unse cu unt şi repartizezi 2/3 din compoziţie.

In restul de compoziţie încorporezi pudra de cacao şi omogenizezi. Torni compoziţie maro în forme şi amesteci cu o furculiţă (descrii cu furculiţa o spirală orizontală), ca să obţii aspectul marmorat al checurilor.

Pui deasupra câteva prune uscate întregi şi alte câteva mărunţite.

Introduci tăvile în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 40 de minute, până ce aluatul trece proba cu scobitoarea (o scobitoare scoasă din aluat iese curată, fără urme de chec).

O felie de astfel de chec e foarte potrivită la micul dejun, alături de ceai sau cafea.

 

Chec cu prune uscate

Chec_cu_prune_uscate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.