Chec cu portocale şi migdale

Printeaza

Chec cu portocale şi migdale din: unt, zahar, oua, faina, migdale, coaja de portocala, suc de portocala si zahar.

 

Ingrediente:Chec _cu_portocale_si_migdale

  • 175 g unt
  • 175 g zahar
  • 3 oua
  • 125 g faina, cu un praf de copt
  • 100 g migdale macinate
  • coaja rasa de la 2 portocale

pentru glazura:

  • coaja de la 1 portocale si 1 1/2 lingura suc
  • 100 g zahar pudra, cernut

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 4/180°C. Unge şi tapetează o tavă de chec.

Intr-un castron încăpător bate cu un mixer toate ingredientele pentru prăjitură timp de 3-4 min.

Toarnă cu lingura în tavă, nivelează şi coace 50 minute – 1 oră.

Bate la un loc cu mixerul coaja de portocale, sucul şi zahărul pudră până la omogenizare.

In timp ce checul e încă fierbinte, întinde câteva linguri de glazură peste prăjitură, lăsând checul în tavă.

Odată răcită, scoate prăjitura din tavă şi unge cu restul de glazură.

 

Chec cu portocale şi migdale

Chec _cu_portocale_si_migdale

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Chec cu banane si scortisoara

Chec cu banane si scortisoara din: banane, unt topit, zahar, ou, vanilie, praf de copt, sare, scortisoara, faina. Ingrediente: 2-3 banane 1/3 ceasca de unt topit 3/4 – 1 cana de zahar 1 ou, batut 1 linguriță de vanilie 1 linguriță de praf de copt sare 1/2 – 1 linguriță de scorțișoară 1 1/2 cesti […]

Reteta zilei: Chec cu ciocolata si banane

Chec cu ciocolata si banane din: ulei, faina, praf de copt, sare, oua, banane, chipsuri de ciocolata.   Ingrediente: ¼ ceasca ulei vegetal 1½ cupa de făină 1 lingurita praf de copt ½ lingurita sare 2 oua 3 banane 1 ceasca chipsuri de ciocolată     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 170 C. Ungeți […]

 

Reteta zilei: Chec cu migdale

Chec cu migdale din: banane, ulei, zahar, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, migdale. Ingrediente:  1 cana banane pasate ⅓ ceasca ulei ⅔ ceasca zahăr 2 pahare făină integrală 2 lingurițe praf de copt ¼ linguriță bicarbonat de sodiu ¼ ceasca migdale prăjite   Mod de preparare: Pasati bananele si pastrati deoparte. Se amestecă […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. am facut aceasta reteta, garantez ca-i ft bun checul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.