Chec cu piersici si portocale

Printeaza

Chec cu piersici si portocale din: unt, zahar, oua, malai, faina, migdale, bicarbonat de sodiu, coaja de portocala, compot de piersici, piersica.

 

Ingrediente:

  • 250 g unt
  • 250 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • 125 g mălai şi făină fără gluten
  • 100 g migdale măcinate
  • 2 linguriţe bicarbonat de sodiu
  • coaja răzuită de la 2 portocale şi zeama de la 1/2
  • 4 linguri compot de piersici, fructele zdrobite + 2 linguri
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 piersică

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 3/160°C. Tapetează cu hârtie de copt forma de chec de 1 litru.

Combină cu telul electric untul cu zahărul până când amestecul devine cremos şi se deschide la culoare.

Incorporează treptat ouăle şi apoi mălaiul, făina, migdalele, bicarbonatul şi coaja de portocală.

Incorporează compotul şi apoi toarnă compoziţia în formă. Dă la cuptor 50 min – 1 oră sau până când scobitoarea înfiptă în mijloc iese curată.

Lasă să se răcorească în formă şi apoi pe grătar metalic pentru a se răci complet.

Combină zahărul pudră cu zeama de portocală pentru a obţine o pastă care curge.

Amestecă piersicile cu compotul pentru a unge checul uniform.

Aşază checul pe platoul de servit şi ornează cu piersicile şi stropeşte cu glazură.

Chec cu piersici si portocale

Chec_cu_piersici_si_portocale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.