Chec cu nuca si scortisoara

Printeaza

Chec cu nuca si scortisoara din: faina, zahar, margarina, miez de nuca, suc de fructe, scortisoara, praf de copt, scortisoara.

Ingrediente:Chec cu nuca si scortisoara

  • 1 kg făină
  • 250 g zahăr pudră
  • 250 g margarină
  • 200 g miez de nucă măcinată
  • 500 ml suc de fructe
  • 1 lingură scorţişoară măcinată
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă bicar­bonat

 

Mod de preparare:

Incălzeşti puţin margarina pe baie de aburi, apoi o baţi spumă cu zahărul pe care-l adaugi trep­tat. Presari făina în ploaie, adaugi miezul de nucă, sucul de fructe, coaja rasă de lămâie şi portocală, scorţişoara, praful de copt şi bicarbonatul.

Obţii un aluat care trebuie să fie mai gros decât cel de chec obişnuit. împărţi aluatul în două, pui fiecare parte în tăvi de chec unse cu mar­garină şi dai la cuptor pentru 50-60 de minute, la foc potrivit.

Când checul e copt, îl presari cu zahăr pudră, îl laşi să se răcească în tavă şi apoi îl tai felii.

Chec cu nuca si scortisoara

Chec cu nuca si scortisoara

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.