Chec cu migdale si aroma de portocala

Printeaza

Chec cu migdale si aroma de portocala din: faina, zahar, lapte, oua, praf de copt, unt, suc de portocale, migdale, coaja de portocale, zahar pudra, suc de lamaie, portocala.

 

Ingrediente: Chec_cu_migdale_si_aroma_de_portocala

  • 400 g făină
  • 300 g zahăr
  • 150 ml lapte
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 170 g unt
  • 100 g suc de portocale
  • 150 g migdale mărunţite
  • coaja rasă de la 3 portocale

Ingrediente pentru decor:

  • 150 g zahăr pudră
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 portocală

 

Mod de preparare:

Mixezi untul moale cu zahărul şi sucul de portocale. Pui ouăle treptat, în această compoziţie.

Adaugi făina cernută, praful de copt, laptele, ţinut la temperatura camerei, coaja rasă de portocale şi migdalele.

Torni aluatul obţinut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptor aproximativ 50 de minute, până trece testul scobitorii.

Intre timp, prepari glazura.

Amesteci zahărul pudră cu sucul de lămâie şi torni peste checul răcit. Dai apoi la frigider câteva ore.

Când serveşti, ornezi cu felii de portocală.

Chec cu migdale si aroma de portocala

Chec_cu_migdale_si_aroma_de_portocala

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Chec cu migdale

Chec cu migdale din: banane, ulei, zahar, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, migdale. Ingrediente:  1 cana banane pasate ⅓ ceasca ulei ⅔ ceasca zahăr 2 pahare făină integrală 2 lingurițe praf de copt ¼ linguriță bicarbonat de sodiu ¼ ceasca migdale prăjite   Mod de preparare: Pasati bananele si pastrati deoparte. Se amestecă […]

Chec cu biscuiti si cafea

Chec cu dovleac si migdale

Chec cu dovleac si migdale din: dovleac, morcov, migdale, oua, ulei, zahar, praf de copt, sare. Ingrediente: 250 g dovleac copt 1 morcov ras 50 g migdale crude/alune/miez de nucă 3 ouă 75 ml ulei 100 ml apă 150 g zahăr 200 g făină 1 plic de praf de copt 1/2 linguriţă de sare   […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.