Chec cu menta si cascaval

Printeaza

Chec cu menta si cascaval din: cascaval, oua, lapte, unt, faina, praf de copt, sare, piper, boabe de mazare, menta, masline verzi, unt, faina.

Ingrediente:Chec_cu_menta_si_cascaval

  • 200 g cascaval
  • 4 oua
  • 150 ml lapte
  • 60 g unt sau 60 ml ulei de masline
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • piper macinat
  • 2 linguri boabe de mazare sau fasole verde
  • 1 legatura menta verde
  • 150 g masline verzi
  • cate 1 lingura unt si faina pentru tava

 

Mod de preparare:

Incingi cuptorul la 180 “C (foc mediu). Razi caşcavalul. Topeşti untul într-o crăticioară introdusă în cuptor, la foc mic, apoi îl laşi să se mai răcească.

Mixezi într-un bol ouăle cu sare şi piper după gust. Adaugi caşcavalul ras, laptele, menta fin tocată şi untul topit. Cerni într-un castron făina împreună cu praful de copt. încorporezi treptat amestecul cu ouăle, apoi mazărea fiartă, răcită şi scursă şi rondelele de măsline. Amesteci uşor, până la omogenizare.

Intr-o tavă de chec unsă cu unt şi tapetată cu făină, întinzi uniform compoziţia şi o coci timp de 50 de minute. Laşi checul să se răcească în tavă, după care îl tai în felii groase de 2 – 2 1/2 cm.

Chec cu menta si cascaval

Chec_cu_menta_si_cascaval

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.