Chec cu mac si scortisoara

Printeaza

Chec cu mac si scortisoara din: unt, zahar, mac, faina, oua, vanilie, lamaie, scortisoara, rom, zahar pudra.

Ingrediente:Chec cu mac si scortisoara

  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 100 g seminţe mac măcinate
  • 200 g făină
  • 5 ouă
  • 1 linguriţă esenţă vanilie
  • coaja rasă de la 1/2 de lămâie
  • 1 lingură praf scorţişoară
  • 1 lingură rom
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Baţi untul cu zahărul până obţii o cremă spumoasă, adaugi esenţa de vanilie, praful de scorţişoară, coaja de lămâie rasă şi romul.

Pui gălbenuşurile, unul câte unul şi treptat făina, care a fost amestecată în prealabil cu macul măcinat. La sfârşit, încorporezi albuşurile bătute spumă.

Compoziţia obţinută o torni într-o formă de chec tapetată. Coci la temperatură potrivită şi-l scoţi din tavă când este complet răcit. îl pudrezi, dacă vrei, cu zahăr înainte de a-l servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.